Mediere Online Romania – MEDIEREA, alternativa la justitie.

Articole

 Breaking News

Avocatul Dragos Tarsia: Va urma o avalansa de procese in toata tara!

Avocatul Dragos Tarsia: Va urma o avalansa de procese in toata tara!
februarie 15
12:46 2014

Avocatul Dragos Tarsia: Va urma o avalansa de procese in toata tara!

Avocatul sibian Dragos Tarsia a obtinut zilele trecute un nou succes la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Asta dupa ce, in 2008, a devenit cunoscut in toata tara cand aceeasi Curte de Justitie a UE a declarat taxa auto nelegala in cazul Tatu Vs. statul roman. Dragos Tarsia a declarat pentru A

Prin decizia comunicata in data de 3 februarie 2014 in cazul Campean – Ciocoiu, Curtea de Justitie a Uniunii Europene de la Luxemburg considera ca ordonanta privind taxa auto din ianuarie 2012 incalca legislatia europeana. Avocatul sibian spune ca a luat decizia de a se adresa acestei instante pentru ca statul roman doar a schimbat titulatura legii fara sa modifice ceva esential in continutul ei.”A fost nevoie sa ne adresam Curtii de Justitie a Uniunii Europene pentru ca legiuitorul roman a schimbat practic titulatura legii si sub aceasta forma a pretins ca exista o noua reglementare. In fapt noi am demonstrat ca practic vorbim despre acelasi lucru, chestiune care ne-a fost validata prin ordonanta comunicata de Curtea de Justitie a UE in cauza Campean – Ciocoiu. In continuare suntem dezavantajati de legiuitorul roman, pentru ca permanent schimba titulatura legii. In prezent avem timbrul de mediu pe care de asemenea l-am atacat si urmeaza sa fie analizata si aceasta reglementare. Din pacate, suntem intotdeauna cu un pas  in urma pentru ca ei au acest avantaj, dar practic, pentru a dispune restituirea vechilor taxe, modifica constant legislatia pretinzand ca au inlaturat chestiunile discutabile si profita de lipsa de celeritate a sistemului judiciar roman.”, a declarat pentru Avocatura.com Dragos Tarsia. Clientul lui in acest proces, Silvia Georgiana Campean, este din Medias, judetul Sibiu.

Efectele noii decizii de la Luxemburg se vor vedea in scurt timp in instantele din toata Romania. ”Noua decizie a Curtii va avea aceleasi efecte ca si vechea decizie, adica restituirea taxei colectata fara un fundament legal. Va urma o noua avalansa de procese. Toti cei care au platit in 2012 isi vor obtine sumele de bani inapoi., a explicat Dragos Tarsia. ”Vrand, nevrand, m-am specializat in astfel de spete. De data aceasta nu a mai fost nevoie sa ne deplasam la Luxemburg si am prezentat doar in scris aceste chestiuni. Curtea s-a declarat lamurita dupa studierea notelor de aparare. Este o instanta unde cand ai dreptate ti se da.”, a mai spus avocatul sibian.

Procesele pe taxa auto reprezinta o paine de mancat pentru toti avocatii din Romania. Insa realitatea arata ca pentru sistemul de justitie, efectele sunt dezastruoase, instantele fiind extrem de incarcate cu astfel de procese. ”Daca am analiza partea strict profesionala, evident ca este un lucru bun pentru noi. Dar ca sa fim obiectivi, este o mare pierdere de timp, se supraincarca instantele, practic sunt innebunite de zeci de mii de litigii numai la nivelul Sibiului, daramite in toata tara. Eu nu inteleg de ce se tot dispune rostogolirea aceasta a restituirii taxelor. Statul colecteaza si restituie ceea ce a luat, profitand de faptul ca multi nu ataca in instanta aceasta taxa. Cei cu sume minore nu se mai obosesc, ma refer la sume pana in 2000 de lei.”, a concluzionat Dragos Tarsia.

„Articolul 110 TFUE (n.r. Tratatul UE) trebuie interpretat in sensul ca se opune unui regim de impozitare precum cel instituit, apoi circumscris de reglementarea nationala in discutie in litigiile principale, prin care un stat membru aplica autovehiculelor o taxa de poluare care este astfel stabilita, incat descurajeaza punerea in circulatie, in acest stat membru, a unor vehicule de ocazie cumparate din alte state membre, fara insa a descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie avand aceeasi vechime si aceeasi uzura de pe piata nationala.” – citat din Ordonanta Curtii (Marea Camera), la 3 februarie 2014.

CV-ul avocatului Dragos Tarsia

-    In anul 1996 a terminat Facultatea de Medicina ”Victor Papilian” din Sibiu, pentru ca, patru ani mai tarziu, sa absolveasca si Facultatea  de Drept din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga”.

-   Din anul 2003 este membru al Baroului Sibiu, insa lucreaza, in paralel, si ca asistent universitar titular la Facultatea de Medicina din Sibiu.

-  In prezent este avocat titular al societatii de avocati ”Florescu si Tarsia”, una dintre cele mai cunoscute din Sibiu.

sursa: avocatura.com

Avocatul Dragos Tarsia: Va urma o avalansa de procese in toata tara! - overview
5
0 Very Poor
Share

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

Abonati-va la newsletter


RADU AURELIAN – BIROU DE MEDIATOR

ANGHELI CATALIN – BIROU DE MEDIATOR

Mediere Online Romania - Medierea, alternativa la justitie - Informatii despre o alternativa viabila la justitie. Informatii pentru profesionistii in mediere. Stiri, articole, evenimente, cursuri, tipuri de litigii...

Mediere Romania

Curs valutar live