Mediere Online Romania – MEDIEREA, alternativa la justitie.

Articole

 Breaking News

Cartea juridica a anului – Convinge judecatorul – Autor Adrian Toni Neacsu

Cartea juridica a anului – Convinge judecatorul – Autor Adrian Toni Neacsu
mai 13
14:52 2014

Prin întreaga sa activitate, avocatul urmărește să convingă judecătorul. Pentru a câștiga procese, avocatul trebuie să scrie bine și să vorbească eficient. Adrian Toni Neacșu reușește să prezinte sistematic toate activitățile avocatului în instanță din perspectiva creșterii șanselor de persuasiune a judecătorului. Cum trebuie să arate o cerere de chemare în judecată pentru a atrage atenția judecătorului, cum trebuie să fie structurată aceasta pentru a convinge judecătorul, cum trebuie să vorbești în fața judecătorului pentru a-l impresiona și a ține minte cât mai mult la pronunțare din ceea ce ai spus. Cum analizează judecătorul un dosar, cum i se formează convingerea și cum adoptă o soluție iar nu alta.

O carte despre tehnicile și abilitățile care pot determina o activitate judiciară mai performantă și mai eficientă în relația cu instanțele.

Această carte este în esență despre judecători, avocați și locul întâlnirii lor, sala de judecată. Întrucât am fost o lungă perioadă judecător iar acum sunt avocat, este și o carte autentică, despre un domeniu care nu poate fi analizat niciodată doar de teoreticieni. Deși cartea abordează un domeniu foarte vechi al științelor juridice, elocința judiciară, în România practic acesta este necunoscut și nefrecventat. De aceea, această carte își asumă și riscurile inerente deschiderii unor noi drumuri de interes doctrinar. În fine, aveți în mâinile dumneavoastră o carte despre drept, însă în aceeași măsura o carte altfel. Este o lucrare despre eficiență, despre pragmatism judiciar și despre succes.”

Adrian Toni Neacșu, Convinge judecătorulIntroducere

În prima parte, Judecătorul ca prieten, autorul ne spune tot ce trebuie să știm despre judecători pentru a le înțelege modul de lucru. Cât de aglomerat este un judecător, cum se pregătește pentru ședință, cum citește cererile de chemare în judecată și celelalte acte din dosar, cum îi place să se comporte avocații și părțile în ședința de judecată.

Partea a doua, Scrie ca să convingi judecătorul, analizează în profunzime forma și structura cererilor adresate instanței, identificând mecanismele care le pot face mai ușor de citit și urmărit, mai atrăgătoare și mai eficiente. Documentele scrise de avocați trebuie să satisfacă destinatarul său direct, care este judecătorul, să-i producă plăcerea de a le citi până la capăt și, desigur, să-l asiste în formarea intimei convingeri cu privire la problemele juridice ridicate.

Partea a treia, Vorbește ca să convingi judecătorul, constituie un ghid practic și antrenant despre cum trebuie să te comporți ca avocat în timpul concluziilor orale și cum pot deveni acestea mai eficiente.

Prin întreaga sa activitate avocatul urmărește să convingă judecătorul. Pentru asta redactează cererile de chemare în judecată, argumentează propunerile de probe ori expune întreg eșafodajul juridic în cadrul concluziilor finale. Judecătorul este obiectul final al strădaniei argumentative a avocatului. Judecătorii nu pot fi ușor mișcați, așa este, însă pot fi convinși. Nu este niciun fel de secret aici. Ei înșiși își doresc să fie convinși, să li se întărească fermitatea cu care iau o decizie sau alta. Cât timp ai reușit să-i creezi certitudinea că soluția este cea corectă, judecătorului îi este indiferent că este cauza ta sau a adversarului tău.”

Convinge judecătorulNu poţi impresiona judecătorul? Convinge-l

Judecătorul este un tehnician neemotiv. Judecătorii nu mai au timpul necesar pentru a asculta exordii nesfârșite și a media dueluri verbale teatrale complicate ale adversarilor. Nu transforma concluziile orale într-o probă extremă. Comunică tehnic judecătorului din fața ta ceea ce crezi tu despre dosar, care este perspectiva ta asupra problemelor juridice din dosar și ce abordări propui. Important este să reușești să atragi atenția judecătorului și să-i transmiți cât mai mult. Vorbitul în fața instanței este în primul rând o problemă de comunicare. Este o problemă de eficiență, nu de măiestrie verbală. Singura emfază apreciată de judecător este cea a argumentelor juridice și a construcțiilor logice aplicate situației de fapt din dosar.”

Convinge judecătorulNu trebuie să fii orator, trebuie să comunici.

Citește un fragment din carte aici >>

Termenul de apariție al lucrării este 2 iunie 2014. Livrarea cărții se va face până cel târziu la data de 15 iunie 2014.

Reducerea de 20% se acordă numai pentru precomenzile achitate până la data de 20 mai 2014. 

Exclusiv prin wolterskluwer.ro. Cartea nu este disponibilă în librării sau alte magazine online.

sursa: wolterskluwer.ro

Cartea juridica a anului – Convinge judecatorul – Autor Adrian Toni Neacsu - overview
5
0 Very Poor
Share

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

Abonati-va la newsletter


RADU AURELIAN – BIROU DE MEDIATOR

ANGHELI CATALIN – BIROU DE MEDIATOR

Mediere Online Romania - Medierea, alternativa la justitie - Informatii despre o alternativa viabila la justitie. Informatii pentru profesionistii in mediere. Stiri, articole, evenimente, cursuri, tipuri de litigii...

Mediere Romania

Curs valutar live