Mediere Online Romania – MEDIEREA, alternativa la justitie.

Articole

 Breaking News

Exista si judecatori ostili

Exista si judecatori ostili
iulie 04
12:17 2014

I-am vazut cu totii in actiune, sunt judecatori agresivi, conduc sedinta in forta, sunt subiectivi, abuzivi si arbitrari. Resping cererile cu satisfactie evidenta pe fata, intervin peste sustinerile tale, te reped. Au grija sa-ti transmita un mesaj clar ca nu te plac. Te umilesc, punandu-te la punct si taindu-ti dreptul la replica. E greu sa nu-i observi si fac parte din cosmarul oricarui avocat.

Incearca sa intelegi de ce

Cum s-a ajuns aici? Este pur si simplu un judecator acru, sau are o problema cu tine? Se poarta la fel si cu ceilalti, sau doar cu tine? Sunt intrebari carora trebuie sa le gasesti rapid raspunsuri. Judecatorii sunt oameni si tocmai de aceea au si ei preferinte si persoane pe care le detesta, cu sau fara motiv. Este vorba pur si simplu despre compatibilitate si despre intoleranta naturala. Poti gasi judecatori morocanosi, plictisiti, dezabuzati, ursuzi, asa cum cu siguranta poti gasi avocati in aceleasi coordonate tipologice.

Ceea ce trebuie sa stii intotdeauna este daca tu ai determinat, constient sau nu, aceste reactii.

Daca atitudinea judecatorului este directionata catre tine, sau dimpotriva este una generala.

Daca toate datele iti spun ca numai cu tine se poarta asa, atunci trebuie sa faci o anamneza pentru a sapa cat mai adanc si a localiza conflictul declansator. Acesta poate fi ceva neevident, ceva asupra caruia la acel moment nu ai zabovit. Poate sa tina de modul in care ai raspuns public, de modul in care, de exemplu, ai criticat o hotarare a lui intr-o cerere de apel sau recurs, de vreo intarziere la sedinta sau de orice alte elemente aparent marunte.

Nu te contrazice cu el

In niciun caz confruntarea nu este solutia pentru depasirea conflictului. Pozitiile judecatorului si avocatului sunt disproportionate si nu exista posibilitatea ajungerii la o masa a dialogului. Nu poti raspunde judecatorului cu aceeasi moneda. Daca el este impulsiv, tu pastreaza-ti calmul. Daca el este abuziv, raspunde politicos si amabil. Daca iti respinge fara motiv cererile, nu-ti arata iritarea. Nu ai cum castiga intr-un duel verbal, asa ca eschiveaza-te.

Fii permanent pregatit

Daca judecatorul a pus ochii pe tine, are nenumarate posibilitati de a te pune in dificultate. Tocmai de aceea trebuie sa fii permanent pregatit, indiferent in ce stadiu al dosarului esti. In camera de consiliu sau in sedinta publica, judecatorul are la dispozitie zeci de ocazii de a te pune in inferioritate si a-ti demonstra ostilitatea lui. Daca ai ghinionul sa ai in fata un judecator dusmanos, e bine sa ai simturile bine antrenate astfel incat sa parezi rapid loviturile ce-ti sunt adresate. Viteza de reactie este importanta pentru a putea pastra un cat de cat control asupra mersului dosarului. In general, un judecator ostil se limiteaza la a-ti face sicane procedurale, rareori acest lucru merge atat de departe incat sa afecteze solutia pe care o va da. E bine sa stii asta atunci cand se pune problema sa-ti gestionezi reactiile la atitudinile nemeritate ale unui judecator rauvoitor.

Acest fragment face parte din cartea CONVINGE JUDECATORUL – tehnica si arta convingerii instantei, Capitolul 4 Ce nu-i place judecatorului, unde gasiti si continuarea. Lucrarea se gaseste in exclusivitate si intr-o editie speciala, limitata, in magazinul wolterskluwer.ro

sursa: blog.wolterskluwer.ro

Exista si judecatori ostili - overview
5
0 Very Poor
Share

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

Abonati-va la newsletter


RADU AURELIAN – BIROU DE MEDIATOR

ANGHELI CATALIN – BIROU DE MEDIATOR

Mediere Online Romania - Medierea, alternativa la justitie - Informatii despre o alternativa viabila la justitie. Informatii pentru profesionistii in mediere. Stiri, articole, evenimente, cursuri, tipuri de litigii...

Mediere Romania

Curs valutar live