Mediere Online Romania – MEDIEREA, alternativa la justitie.

Articole

 Breaking News

Peste 850.000 de persoane fizice sunt in stare de faliment personal

Peste 850.000 de persoane fizice sunt in stare de faliment personal
februarie 21
13:29 2014

Peste 850.000 de persoane fizice sunt in situatia de faliment personal de peste patru ani, iar in cazul in care s-ar fi aplicat Legea falimentului personal, aceste persoane ar fi beneficiat de o descarcare de datorii in cazul unui faliment scuzabil, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, prezent joi la o conferinta despre Codul Insolventei.

In alta ordine de idei, presupunand ca se intinde pe mai mult de doi ani, chiar daca se pune in vanzare casa, ii este permis sa stea acolo pana reuseste sa isi gaseasca o alta casa, eventual cu chirie, astfel incat sa nu fie aruncat in strada”, a precizat avocatul Piperea la eveniment, potrivit Agerpres.

De asemenea, se poate derula o reorganizare judiciara ca la firme, care presupune sau nu taieri de datorii, dar presupune si o disciplina fiscala, un control, o monitorizare si o reinsertie sociala si economica„, a adaugat Gheorghe Piperea.

Totodata, avocatul a precizat ca proiectul Legii falimentului personal pe care l-a elaborat se afla in analiza la Camera Deputatilor.

In plus, Piperea a afirmat ca nu intelege motivul pentru care FMI sau Comisia Europena se opun acestei legi din moment ce aceasta se aplica in alte tari.

Avocatul Gheorghe Piperea a fost prezent joi la conferinta „Codul insolventei”, organizata de ziarul Bursa, in parteneriat cu Institutul National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (INPPI).

Temele discutate in cadrul conferintei au vizat propunerile legislative pentru noul Cod, stadiul lucrarilor in Parlament ale noului Cod al Insolventei, transformarea creantelor in actiuni — o solutie pentru reorganizare, cine pierde si cine castiga/creante garantate-creante chirografare, finantarea companiilor in insolventa, restructurarea companiilor — solutie de redresare a economiei precum si implicatiile insolventei asupra mediului de afaceri.

sursa: avocatura.com

Peste 850.000 de persoane fizice sunt in stare de faliment personal - overview
5
0 Very Poor
Share

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

Abonati-va la newsletter


RADU AURELIAN – BIROU DE MEDIATOR

ANGHELI CATALIN – BIROU DE MEDIATOR

Mediere Online Romania - Medierea, alternativa la justitie - Informatii despre o alternativa viabila la justitie. Informatii pentru profesionistii in mediere. Stiri, articole, evenimente, cursuri, tipuri de litigii...

Mediere Romania

Curs valutar live