Mediere Online Romania – MEDIEREA, alternativa la justitie.

Articole

 Breaking News

UNBR a publicat Noul Regulament al Examenului de Admitere in Avocatura

UNBR a publicat Noul Regulament al Examenului de Admitere in Avocatura
iulie 09
14:03 2014

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a publicat regulamentul privind examenul de primire in profesia de avocat, din sesiunea care urmeaza in septembrie 2014. Conform acestuia, dreptul de a fi primit in profesia de avocat se obtine pe baza unui examen national si unitar, respectand conditiile pe care vi le aducem la cunostinta.

In functie de vocatia candidatilor de a dobandi titlul profesional de avocat stagiar sau titlul profesional definitiv, examenul are caracter preponderent teoretic sau practic. Examenul consta intr-un test grila care urmareste verificare cunostintelor cu privire la organizarea si exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.

Trebuie sa aveti in vedere ca accesul candidatilor in salile de examen pentru sustinerea probei este permis numai pe baza unui act de identitate si nu mai este permisa dupa distribuirea subiectelor.

Toate detaliile cu privire la inscriere si sustinerea examenului le gasiti mai jos, impreuna cu modelul cererii de inscriere la examen, conditiile de respectat in timpul examenului si, nu in ultimul rand, tematica detaliata in vederea pregatirii pentru examenul de admitere. In termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor, candidatii pot face contestatii la barem, care se depun la sediul I.N.P.P.A. sau, dupa caz, la centrul unde se desfasoara examenul.

Alte precizari precum data si centrul de evaluare se publica pe paginile web ale U.N.B.R. si I.N.P.P.A. si vor fi anuntate intr-un ziar de mare tiraj, cu cel putin 60 de zile inainte de data stabilita pentru examen, iar in termen de cel mult 5 zile de la publicare, fiecare barou va anunta informatiile necesare inscrierii la examen.

sursa: avocatura.com

UNBR – Decizia nr. 128/08 iulie 2014 – textul integral – sursa: unbr.ro

UNBR a publicat Noul Regulament al Examenului de Admitere in Avocatura - overview
5
0 Very Poor
Share

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

Abonati-va la newsletter


RADU AURELIAN – BIROU DE MEDIATOR

ANGHELI CATALIN – BIROU DE MEDIATOR

Mediere Online Romania - Medierea, alternativa la justitie - Informatii despre o alternativa viabila la justitie. Informatii pentru profesionistii in mediere. Stiri, articole, evenimente, cursuri, tipuri de litigii...

Mediere Romania

Curs valutar live