Mediere Online Romania – MEDIEREA, alternativa la justitie.

Munteanu Mihai-Iulian

Munteanu Mihai-Iulian Munteanu Mihai-Iulian
Sediul profesional principal: Str. A.I. Cuza nr.22, et.3 , Craiova, jud. Dolj
Sedii profesionale secundare: Str. Vulturilor, nr.18-18A, parter, sector 3 , Bucureşti
Pregatire în mediere: Asociaţia Centrul de Mediere Craiova
Anul absolvirii: 2003
Anul începerii activității practice: 2003
Data autorizării: 6 Aprilie 2008
Data emiterii hotărârii: 6 Aprilie 2008
Limbi străine: Engleză
Domeniul de specializare: Comercial, civil, familie, penal, protecţia consumatorului
Organizaţii în care este membru: Asociaţia „Uniunea Naţională a Mediatorilor din România”
Forma de exercitare: Munteanu Mihai-Iulian – Birou de mediator
Cauze de suspendare:
Contact:
telefon fix:
telefon mobil: 0727.950.926 ; 0757.710.017
email: mihai.munteanu@human-toolkit.ro
fax:
web:
Echipa Echipa

.

CURRICULUM  VITAE Munteanu Mihai-Iulian

 

Program mandat

Extras din Propunerea de modificare a Legii 192/2006.

Intreaga propunere de modificare a Legii 192/2006 va fi supusa consultarii corpului profesional pentru a putea gasi impreuna cea mai buna solutie pentru imbunatatirea ei. In acest document se va regasi si propunerea de corelare a Legii 192/2006 cu prevederile Legii 24/2000.

.

Interviu 1 realizat de MediereNet.ro

Redactor MediereNet.ro: De ce doriti sa candidati pentru inca un mandat in Consiliul de Mediere, d-voastra fiind membru supleant?

Mihai-Iulian Munteanu: Da, am fost membru supleant al Consiliului de Mediere. Nu stiu in ce masura se cunoaste faptul ca membrii supleanti nu au avut drept de vot si in aceeasi masura participarea noastra la sedintele Consiliului de Mediere era strict informala, drept pentru care ceea ce am dorit si ceea ce doresc in mediere nu am putut sa realizez si consider ca in acest mandat in masura in care colegii mediatori vor decide sa treaca alaturi de mine si echipa noastra in mediere putem sa realizam lucrurile pe care cu totii le dorim.

RM: Ce ati facut, concret, in calitate de membru al Consiliului de Mediere, pentru mediatori?

M.M.: Ma intorc putin la prima intrebare, nu am avut drept de vot, dar activitatea pe care am realizat-o a fost strict pe cont propriu incepand cu conferintele pe care le-am organizat, cu particparea la 25 de dezbateri publice, 25 de orase in perioada iunie-septembrie 2011, moment in care s-a cristalizat propunerea de modificare a Legii 192/2006, propunere care a intrat in Parlament cu modificarea astfel incat medierea sa devina procedura prealabila obligatorie, ceea ce eu consider si initiatorii legii au considerat si am incredere ca in continuare considera la fel, este pe de-o parte in beneficiul medierii si a mediatorului, in beneficiul actului de justitie, in beneficiul justitiabilului si nu in ultimul rand, daca putem sa avem o imagine de ansamblu, in beneficiul credibilitatii Romaniei la nivel international.

RM: Cum evaluati activitatea colegilor dumneavoastra din Consiliul de Mediere?

M.M.:Avand in vedere ca cea mai mare parte a colegilor din Consiliul de Mediere, oficial sau declarativ, urmeaza sa candideze la actualele alegeri nu ar fi o chestiune eleganta, de bun simt si cu atat mai putin a unui mediator, sa evalueze in plina campanie electorala activitatea lor, atitudinea, limbajul sau orice altceva legat de munca depusa in Consiliul de Mediere si in folosul mediatorilor.

RM: Ce aveti de gand sa faceti pentru mediatori, in situatia in care acestia va vor acorda votul?

M.M.: Ce am de gand sa fac pentru mine mai intai, pentru ca sunt mediator, este o gluma, dar nu fac pentru ei, fac pentru noi toti mediatorii. Sunt in mediere din 2003, deja sunt 12 ani. Avem experienta altor state care au dus medierea ca procedura prealabila obligatorie, state in care aceasta a avut rezultate si acesta este primul meu obiectiv si impreuna cu echipa din care fac parte am inteles inclusiv sa ne asumam rasponsabilitatea acestui obiectiv in fata mediatorilor fiind echipa care a dat o declaratie notariala ca ne vom da demisia in masura in care in prima perioada a mandatului 2015 -2017 acest obiectiv si altele care sunt prevazute pentru aceasta perioada nu vor fi indeplinite. Trebuie sa stabilim foarte clar, si ca echipa am stabilit deja acest lucru, ce este important. Suntem constienti ca este un proces de lunga durata si ca nu depinde numai de noi. Ceea ce putem sa facem noi este o campanie de promovare a medierii, un proiect la care am lucrat alaturi de profesionisti in domeniu pe care l-am facut public si poate fi consultat. De asemenea experienta manageriala m-a invatat ca trebuie sa ai grija de oameni, pe cale de consecinta multi au spus si multi vor spune acest lucru, ca masura noastra este o masura populista in schimb este cat se poate de logica, normala si fireasca si anume o reducere a taxei de tablou cum era ea numita, taxa profesionala de la 300 de lei la 250 de lei. Acestea sunt doar cateva din obiectvele pe care le-am facut publice.

RM: Cum va caracterizati ca si mediator?

M.M.: Ca mediator m-as caracteriza, cred, ca un bun ascultator.

sursa: medierenet.ro

.

Interviu 2 realizat de MediereNet.ro

Redactor MediereNet.ro: Cum decurge o zi de munca pentru un membru al Consiliului de Mediere?

Mihai Munteanu: Am fost membru supleant in Consiliul de Mediere. Activitatea membrilor supleanti a intrat in acceptiunea unor membrii primi la si altele si atunci ce a insemnat parte de promovare si implicare in profesie au fost facute pe fortele proprii sau acolo unde sa spunem unde membrii primi i-au lasat pe membrii supleanti.

RM: Cate ore ati muncit zilnic in calitate de membru al CdM?

M.M.: Daca este sa fac o medie, probabil ca undeva in jur de o ora si jumatate – doua ore zilnic. Au fost saptamani in care a fost mai mult, saptamani in care a fost mai putin, nu stiu sa zic exact.

RM: Ce indemnizatie lunara ati avut in calitate de membru al CdM?

M.M.: Zero lei. Si ma mir ca nu stiti acest lucru, avand in vedere ca sunteti implicati in mediere.

RM: Considerati ca un membru supleant ar merita o indemnizatie?

M.M.: In primul rand ar trebuie stabilit exact care este rolul membrilor supleanti pentru ca pana acum au fost un fel de a cincea roata la caruta. Am incredere ca urmatorul Consiliul, in intelepciunea lui ca atata treaba cat este de facut pentru mediere nu poate facuta in noua oameni si trebuie sa te ajuti si sa colaborezi cu membrii supleanti. Da, conform legii acestia nu au drept de vot, decat daca unul din membrii plini absenteaza, ceea ce in interpretarea fostului Consiliu nu s-a intamplat. Si-atunci, pentru cata treaba este de facut, nu numai la nivel de Capitala, pentru ca sunt foarte multe lucruri de facut la nivel local si in intreaga tara, pentru a avea o practica unitara si o intelegere unitara a partenerilor (si aici ma refer la instante, Camera Notarilor, barouri), pentru a avea o aplicare unitara si o intelegere unitara, rolul membrilor supleanti va trebui foarte clar definit si ajutat de ei. De aici pana la a stabili o indemnizatie este o cale lunga. Personal consider ca urmatoarele indemnizatii ale membrilor Consiliului de Mediere trebuie sa suporte o ajustare (si cand spun ajustare, va trebui sa fie o ajustare in jos), avand in vedere numarul de mediatori autorizati la acest moment. Previziunile vis-s-vis de momentul in care mediatorii vor incepe din nou sa aiba medieri si acestea vor fi in previziunea echipei noastre formata din subsemnatul, Simona Tocitu, Nicoleta Ionescu, Bogdan Stanescu si Dorin Badulescu intre 6 si 9 luni, cel putin pentru aceasta perioada, este imperios necesar o ajustare in jos a indemnizatiilor si de-abia dupa aceea, cand ai rezultate manageriale poti sa vorbesti si de indemnizatii. Deocamdata, cei care vor veni in noul Consiliu trebuie sa demonstreze si dupa aceea sa se gandeasca la bani.

Seria de interviuri cu candidatii la alegerile CdM reflecta intru totul declaratiile telefonice ale acestora

sursa: medierenet.ro

.

LINK  FACEBOOK   Munteanu Mihai-Iulian