Warning: Declaration of My_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/mediere1/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/functions/other.php on line 160
Ichim Gabriela | Mediere Online Romania - MEDIEREA, alternativa la justitie.

Mediere Online Romania – MEDIEREA, alternativa la justitie.

Ichim Gabriela

Ichim Gabriela Ichim Gabriela
Sediul profesional principal: Str. Oituz, nr. 37, Bacău, jud. Bacău
Pregatire în mediere: Curs organizat de Ambasada SUA, Ministerul Justiţiei – Centrul pilot Craiova
Anul absolvirii: 2006
Anul începerii activității practice: 2009
Data autorizării: 6 Aprilie 2008
Data emiterii hotărârii: 6 Aprilie 2008
Limbi străine:
Domeniul de specializare: Orice tip de dispută.
Organizaţii în care este membru: Asociaţia Centrul de Mediere Bacău
Forma de exercitare: Gabriela Ichim – Birou de mediator
Cauze de suspendare:
Contact:
telefon fix: 0234.516.965
telefon mobil: 0744.353.914
email: gabriela.ichim@yahoo.com
fax:
web:

 

Echipa Echipa

.

U.C.M.R. propune tuturor mediatorilor din Romania aceasta echipa functionala manageriala pentru alegerile la Consiliul de Mediere din anul 2015, avand convingerea ca experienta practica individuala a mediatorilor din echipa si experienta manageriala colectiva, acumulata in cadrul numeroaselor proiecte ale federatiei nationale U.C.M.R., sunt cerintele de baza pentru un viitor Consiliu de Mediere functional.

Medierea trebuie sa beneficieze de un viitor Consiliu de Mediere functional, compus din mediatori practicanti, care sa cunoasca problemele efective de zi cu zi ale birourilor de mediatori, alaturi de capacitatea esentiala de a lucra intr-o echipa manageriala functionala, pentru a putea concepe si, mai ales, duce la indeplinire un plan de revenire si consolidare a intregii profesii.

Echipa U.C.M.R. defineste ca obiective ale profesiei:

- Promovarea proiectului de lege intocmit de U.C.M.R. din anul 2014 si care prevede: obligativitatea incercarii de mediere; acordul de mediere – valoare executorie; calitatea formarii mediatorilor prin examen unic de intrare in profesie; stagiu/mentorat; examen unic de definitivat.

- Organizarea profesiei la nivel de judet, corpul profesional judetean.

- Promovarea nationala a medierii ca profesie non- juridica, independenta

Va invitam sa cunoasteti activitatea si proiectele derulate constant de echipa U.C.M.R. pana in prezent aici: www.ucmro.ro.

Iti multumim noi, Mugur Mitroi, Anca Iacob, Lucian Enache, Gabriela Ichim, Victoria Graur, Stef Stefan, Marina Ioana Alexandru, Ana Maria Tuluc, Rodica Cociu Anghel.

Doar in echipa se pot lua decizii! Voteaza echipa U.C.M.R.!

.

.

Declaratie de intentie

 

mediator GABRIELA ICHIM

In calitate de viitor membru in Consiliul de Mediere inteleg sa raman consecventa politicilor publice afirmate si sa sustin si pe mai departe dezideratele propuse de echipa U.C.M.R. si anume:

Vrem ca impreuna cu tine sa facem o noua lege a medierii prin care procedura sa fie obligatorie, iar acordul sa aiba valoare executorie, asa cum prevede proiectul initiat de UCMR din vara anului trecut.

Vrem ca impreuna cu tine sa organizam profesia in judetul tau si sa te lasam pe tine sa decizi acolo, asigurand un corp profesional cu identitate proprie.

Vrem ca impreuna cu tine sa promovam medierea ca o profesie distincta si independenta, non-juridica.

Impreuna dam valoare medierii!

Iti multumim noi, Mugur Mitroi, Anca Iacob, Lucian Enache, Gabriela Ichim, Victoria Graur, Stef Stefan, Marina Ioana Alexandru, Ana Maria Tuluc, Rodica Cociu Anghel.

Doar in echipa se pot lua decizii! Voteaza echipa U.C.M.R.!

Biografie Gabriela Ichim

In prezent sunt mediator autorizat din anul 2008 in cadrul Biroului de mediator „Gabriela Ichim”. Avocat fiind, am urmat cursurile de pregatire ca mediator, in cadrul Programului de asistenta oferit de catre Ambasada S.U.A., Ministerul Justitiei, Centrul Pilot de Mediere din Craiova, avand ca traineri pe Kathleen Patterson, Susan Green, Eileen Hoffman, Linda Lazarus si colegii romani.

Din 2006 m-am implicat treptat in diverse actiuni de promovare a medierii pentru ca eram convinsa de utilitatea ei in societatea romaneasca.

Daca nu as fi cunoscut frumusetea ascunsa a medierii, probabil ca si eu as fi renuntat ca altii. La un moment dat m-am intrebat daca merita atata zbucium… Merita, credeti-ma, pentru ca medierea ne da o sansa tuturor de a fructifica ce este mai nobil si mai valoros din noi. Apreciez ca medierea te formeaza continuu, tu ii daruiesti ei, iar ea iti ofera cunoastere si evolutie.

Dar pentru asta, MEDIEREA trebuie sa functioneze pentru toti, nu doar pentru unii. Ii vom da un nou impuls daca vom continua sa o promovam la nivel national, daca ne vom pregati serios si ne vom afirma printre celelalte profesii ca un corp profesional cu o identitate proprie, cu o organizare teritoriala la nivel judetean. Astfel sunt sanse sa castigam nu numai respect si recunoastere nationala, ci si internationala.

Ulterior studiilor juridice, am urmat un Master din Cadrul Universitatii Petre Andrei Iasi, Facultatea de Psihologie, Asistenta Sociala si Sociologie – specializarea in Consiliere Psihosociala si Reintegrare prin Probatiune. Sunt de asemenea consilier pentru dezvoltare personala.

O perioada am imbratisat si activitatea didactica, fiind colaborator – pe probleme de practica – al Universitatii Petre Andrei din Iasi, Facultatea de Psihologie, Asistenta Socială si Sociologie la cursurile de Master „Medierea si Negocierea Conflictelor”.

Actualmente sunt formator principal in mediere, colaborator al Scolii de Formare în Mediere Mugur Mitroi (FMMM).

Mi-am îmbunatatit cunostintele si tehnicile de mediere si co–mediere in urma cursurilor de tehnici avansate obtinand certificarile The Federal Mediation and Conciliation Service (Washington DC, SUA), The Lord Slyn of European Law Fondation (Londra,Marea Britanie).

Sunt arbitru la Curtea de Arbitraj S.T.A.R.S.

Detin functiile de Presedinte al Asociatiei ,,Centrul de Mediere Bacau” (membru U.C.M.R.) si Vicepresedinte al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (UCMR).

Activitatea de promovare a medierii intre anii 2008-2014 s-a concretizat sub diverse forme:
1. Am organizat, impreuna cu colegii mei, conferinte cu ocazia ,,Zilelor medierii la Bacau”, precum si alte conferinte despre mediere la nivel judetean si national, in colaborare cu U.C.M.R., actiuni destinate elevilor, institutiilor, specialiştilor in domeniul medierii, precum si publicului larg

 1. Am sustinut dezbateri pe tema ,,Medierea in Comunitate” in cadrul evenimentului organizat de Asociatia ,,Centrul de Mediere Bacau” si Ministerul Internelor si Reformei Administrative Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.
  3. Am realizat si lansat videoclipuri in scop de prezentare a avantajelor medierii: 2011-Medierea in domeniul Dreptului familiei; 2012-Medierea in domeniul Dreptului Comercial.
 2. Am participat la diverse evenimente de promovare a medierii destinate mediului de afaceri unde am sustinut diverse teme.
  5. Am promovat medierea prin participarea la diferite interviuri si emisiuni transmise la posturile de televiziune locale: TV Bacau, TV.1 Bacau, Impuls Tv.
 3. Am sustinut, in calitate de invitat special, diverse teme de promovare a medierii la actiunile organizate de Prefectura Judetului sau alte institutii si organizatii.
 4. Am participat şi susţinut la nivel local si national, alaturi de colegii mei, proiectul de importanta nationala “Caravana Medierii” organizat de U.C.M.R. Evenimentele desfasurate pe parcursul mai multor ani au avut drept scop promovarea medierii in randul cetătenilor. “Caravana” a constat în distribuirea de reviste de specialitate si materialie informative publicului larg din diferite orase din tara. Acesta a luat astfel contact direct cu mediatorii din Romania prezenti la eveniment, de la care a primit informatii concrete despre rolul si avantajele medierii.
  8. Am participat si la evenimentele speciale ale ,,Caravanei” ce au avut loc pe: 24 mai 2012, in Bruxelles (Belgia), in parteneriat cu Arthis – Maison Culturelle Belgo – Roumaine si pe 18 martie 2013 la workshopul Caravanei ce a fost organizat la Ambasada Romaniei in Londra, in parteneriat cu Fundatia Slynn si Camera de Comert Britanico-Romana.
  9. Am sustinut in calitate de invitat special diverse teme de promovare a medierii la actiunile organizate de Prefectura Judetului sau alte institutii si organizatii.
 5. Am participari in calitate de trainer la editiile “Mentor Mediare” – cel mai important eveniment de pregatire profesionala continua pentru mediatori din Romania.
 6. Am participat alaturi de colegii mei la activitatile organizate de U.C.M.R. precum ,,Maratonul Mustului” sau “Campania C.R.E.D.” pentru copiii si persoanele defavorizate.
 7. Asociatia ,,Centrul de Mediere Bacău” pe care o conduc a organizat si promovat medierea in mediul urban şi rural, prin proiectul ,,Biserica şi medierea în sprijinul comunităţilor religioase”, in colaborare cu: Uniunea Centrelor de Mediere din Romania, Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, Parohia ,,Lazaret”.
 8. Am colaborat cu revista “Medierea Tehnica si Arta” unde am publicat diverse articole.
 9. Asociatia ,,Centrul de mediere Bacau” este partener al celui de-al VII-lea Congres al Mediators Beyond Borders International ce va avea loc la Bucuresti in anul 2015.
 10. Am sustinut dezbateri pe tema ,,Medierea in familie” in cadrul actiunilor desfasurate in colaborare cu Asociatia ,,Parteneriat pentru viitor”.
 11. Am incheiat diverse parteneriate cu institutii si asociaţii din Romania in vederea promovării medierii la nivel local si national.

 

Gabriela Ichim

 

Biografie

In prezent sunt mediator autorizat din anul 2008 in cadrul Biroului de mediator „Gabriela Ichim”. Avocat fiind, am urmat cursurile de pregatire ca mediator, in cadrul Programului de asistenta oferit de catre Ambasada S.U.A., Ministerul Justitiei, Centrul Pilot de Mediere din Craiova, avand ca traineri pe Kathleen Patterson, Susan Green, Eileen Hoffman, Linda Lazarus si colegii romani.
Din 2006 m-am implicat treptat in diverse actiuni de promovare a medierii pentru ca eram convinsa de utilitatea ei in societatea romaneasca.
Daca nu as fi cunoscut frumusetea ascunsa a medierii, probabil ca si eu as fi renuntat ca altii. La un moment dat m-am intrebat daca merita atata zbucium… Merita, credeti-ma, pentru ca medierea ne da o sansa tuturor de a fructifica ce este mai nobil si mai valoros din noi. Apreciez ca medierea te formeaza continuu, tu ii daruiesti ei, iar ea iti ofera cunoastere si evolutie.
Dar pentru asta, MEDIEREA trebuie sa functioneze pentru toti, nu doar pentru unii. Ii vom da un nou impuls daca vom continua sa o promovam la nivel national, daca ne vom pregati serios si ne vom afirma printre celelalte profesii ca un corp profesional cu o identitate proprie, cu o organizare teritoriala la nivel judetean. Astfel sunt sanse sa castigam nu numai respect si recunoastere nationala, ci si internationala.
Ulterior studiilor juridice, am urmat un Master din Cadrul Universitatii Petre Andrei Iasi, Facultatea de Psihologie, Asistenta Sociala si Sociologie – specializarea in Consiliere Psihosociala si Reintegrare prin Probatiune. Sunt de asemenea consilier pentru dezvoltare personala.
O perioada am imbratisat si activitatea didactica, fiind colaborator – pe probleme de practica – al Universitatii Petre Andrei din Iasi, Facultatea de Psihologie, Asistenta Socială si Sociologie la cursurile de Master „Medierea si Negocierea Conflictelor”.
Actualmente sunt formator principal in mediere, colaborator al Scolii de Formare în Mediere Mugur Mitroi (FMMM).
Mi-am îmbunatatit cunostintele si tehnicile de mediere si co–mediere in urma cursurilor de tehnici avansate obtinand certificarile The Federal Mediation and Conciliation Service (Washington DC, SUA), The Lord Slyn of European Law Fondation (Londra,Marea Britanie).
Sunt arbitru la Curtea de Arbitraj S.T.A.R.S.
Detin functiile de Presedinte al Asociatiei ,,Centrul de Mediere Bacau” (membru U.C.M.R.) si Vicepresedinte al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (UCMR).
Activitatea de promovare a medierii intre anii 2008-2014 s-a concretizat sub diverse forme:
1. Am organizat, impreuna cu colegii mei, conferinte cu ocazia ,,Zilelor medierii la Bacau”, precum si alte conferinte despre mediere la nivel judetean si national, in colaborare cu U.C.M.R., actiuni destinate elevilor, institutiilor, specialiştilor in domeniul medierii, precum si publicului larg
2. Am sustinut dezbateri pe tema ,,Medierea in Comunitate” in cadrul evenimentului organizat de Asociatia ,,Centrul de Mediere Bacau” si Ministerul Internelor si Reformei Administrative Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.
3. Am realizat si lansat videoclipuri in scop de prezentare a avantajelor medierii: 2011-Medierea in domeniul Dreptului familiei; 2012-Medierea in domeniul Dreptului Comercial.
4. Am participat la diverse evenimente de promovare a medierii destinate mediului de afaceri unde am sustinut diverse teme.
5. Am promovat medierea prin participarea la diferite interviuri si emisiuni transmise la posturile de televiziune locale: TV Bacau, TV.1 Bacau, Impuls Tv.
6. Am sustinut, in calitate de invitat special, diverse teme de promovare a medierii la actiunile organizate de Prefectura Judetului sau alte institutii si organizatii.
7. Am participat şi susţinut la nivel local si national, alaturi de colegii mei, proiectul de importanta nationala “Caravana Medierii” organizat de U.C.M.R. Evenimentele desfasurate pe parcursul mai multor ani au avut drept scop promovarea medierii in randul cetătenilor. “Caravana” a constat în distribuirea de reviste de specialitate si materialie informative publicului larg din diferite orase din tara. Acesta a luat astfel contact direct cu mediatorii din Romania prezenti la eveniment, de la care a primit informatii concrete despre rolul si avantajele medierii.
8. Am participat si la evenimentele speciale ale ,,Caravanei” ce au avut loc pe: 24 mai 2012, in Bruxelles (Belgia), in parteneriat cu Arthis – Maison Culturelle Belgo – Roumaine si pe 18 martie 2013 la workshopul Caravanei ce a fost organizat la Ambasada Romaniei in Londra, in parteneriat cu Fundatia Slynn si Camera de Comert Britanico-Romana.
9. Am sustinut in calitate de invitat special diverse teme de promovare a medierii la actiunile organizate de Prefectura Judetului sau alte institutii si organizatii.
10. Am participari in calitate de trainer la editiile “Mentor Mediare” – cel mai important eveniment de pregatire profesionala continua pentru mediatori din Romania.
11. Am participat alaturi de colegii mei la activitatile organizate de U.C.M.R. precum ,,Maratonul Mustului” sau “Campania C.R.E.D.” pentru copiii si persoanele defavorizate.
12. Asociatia ,,Centrul de Mediere Bacău” pe care o conduc a organizat si promovat medierea in mediul urban şi rural, prin proiectul ,,Biserica şi medierea în sprijinul comunităţilor religioase”, in colaborare cu: Uniunea Centrelor de Mediere din Romania, Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, Parohia ,,Lazaret”.
13. Am colaborat cu revista “Medierea Tehnica si Arta” unde am publicat diverse articole.
14. Asociatia ,,Centrul de mediere Bacau” este partener al celui de-al VII-lea Congres al Mediators Beyond Borders International ce va avea loc la Bucuresti in anul 2015.
15. Am sustinut dezbateri pe tema ,,Medierea in familie” in cadrul actiunilor desfasurate in colaborare cu Asociatia ,,Parteneriat pentru viitor”.
16. Am incheiat diverse parteneriate cu institutii si asociaţii din Romania in vederea promovării medierii la nivel local si national.

Gabriela Ichim
.

.

Interviu realizat de MediereNet.ro

Redactor MediereNet.ro: De ce doriti sa candidati pentru o functie in Consiliul de Mediere?

Gabriela Ichim: Pentru ca se pare ca este un moment in care se impune o schimbare in mediere pentru ca aceasta sa functioneze optim si sa fie capabil sa satisfaca nevoile noastre ale mediatorilor. Acum traversam un context economic aparte, iar medierea e clar ca trebuie sa treaca la urmatoarea etapa. Pentru a misca lucrurile in directia favorabila trebuie actionat in mod organizat si constant si nicidecum haotic si sporadic. Si consider ca echipa Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, echipa UCMR, din care fac si eu parte este capabila sa schimbe aceasta directie pentru ca are in spate ani de munca in care si-a dovedit daruirea fata de mediere prin proiectele desfasurate pana in prezent. Acum, e logic ca stim care este starea de spirit in Romania si suntem foarte constienti de responsabilitatea care apasa pe umerii nostri. Cu toate acestea ne dorim sa contribuim la bunul mers al medierii. Faptul ca suntem din mai multe judete ale tarii este un lucru in avantajul nostru pentru ca ne ajuta sa avem reprezentare a situatiei medierii la nivelul intregii tari.

RM: Ce se va intampla cu proiectele propuse in declaratia de intentie, daca nu va fi aleasa intreaga echipa?

G.I.: Parerea mea, si cred ca si a colegilor, este ca oricum ne vom duce la indeplinire proiectul chiar daca echipa va fi intreaga chiar daca va fi partiala in Consiliul de Mediere, noi oricum vom continua cu proiectele pe care le-am desfasurat pana acum si, mai mult de atat, sunt convinsa ca vom purcede la alte proiecte, pentru ca din perspectiva mea, important este sa fii permanent in miscare, atent la nevoile mediatorilor si la provocarile pe care ni le ridica aceasta profesie in dezvoltare in societatea romaneasca.

RM: Ce considerati ca va recomanda ca membru in Consiliul de Mediere?

G.I.: Cred ca, ca si ceilalti colegi ai mei si aici ma refer la colegii candidati este vorba de experienta profesionala, dar mai ales experienta practica, munca de promovare depusa pana in prezent, spiritul organizatoric si de initiativa, capacitatea de a munci in echipa, perseverenta, disciplina.

RM: Cum evaluati activitatea fostilor membri ai Consiliului de Mediere?

G.I.: Ar fi lipsit de eleganta din partea mea sa comentez ceva nefondat la adresa domniilor lor, mai ales ca stim cat de greu este sa organizezi si cat de solicitant este sa desfasori activitati organizatorice intr-un anumit ritm. Sunt sigura ca au avut idei valoroase, din pacate probabil ca nu toate au fost fructificate. Trebuie sa recunosc si eu ca si ceilalti colegi mediatori din tara, am remarcat lipsa de coeziune si de unitate in luarea deciziilor, probabil datorita viziunilor si politicilor individuale ale membrilor, care din pacate le-au umbrit si nu i-au ajutat sa ajunga la rezultatele pe care si le-au dorit.

RM: Ce ati facut pana acum pentru mediere si pentru mediatorii din Romania?

G.I.: In principal am contribuit la judecatoria de unde provin (Judecatoria Bacau), pentru ca sunt si avocat, sa promovez medierea in randul justitiabililor, chiar primul dosar de la Judecatoria Bacau a fost dosarul in care eu eram avocat si am tinut in mod expres sa promovez medierea. Apoi treptat, treptat, dosarele mele in calitate de avocat le-am predat medierii. Am dorit sa dobandesc experienta sacrificand astfel clientela. Nu poti sa promovezi medierea daca nu stii cum functioneaza, iar lucrul asta a fost pentru mine foarte important sa-l fac. Treptat am inceput activitatea de promovare la nivelul populatiei, publicului larg. Eu personal am mers pe segmente de persoane, pe reprezentantii institutiilor, pe specialisti in domeniul juridic, pe specialisti in domeniul medierii chiar si in comunitatile religioase. Actiunile au devenit din ce in ce mai complexe, de la actiuni organizate la nivelul localitatii am trecut la nivel national cu Uniunea Centrelor de Mediere. Am fost si manager de proiect la un proiect unic national care se refera in mod special la prezentarea informatiilor despre mediere in randul comunitatilor religioase si nu in ultimul rand am contribuit la sedintele Comisiei Consultative, la acel proiect de statut chiar daca el nu s-a finalizat si a rams intr-un anumit stadiu, de asemenea sunt coautor la acest proiect de lege lucrat in vara anului trecut de Uniunea Centrelor de Mediere. Pe langa astea si filme de prezentare a procedurii medierii si emisiuni TV, articole, deci sunt o gama de actiuni pe care le-am intreprins din 2007 pana in prezent si astea vor continua.

RM: Cum au reactionat clientii care veneau la d-voastra ca si avocat si primeau recomandarea sa intre in mediere?

G.I.: Au fost extrem de incantati. La momentul respectiv chiar nu stiau nimic despre mediere, asa ca activitatea mea de informare a fost mult detaliata pentru ca sa-i pot ajuta sa inteleaga aceasta procedura. Si din fericire au fost si rezultate. A fost in detrimentul meu, dar in castigul dumnealor. Indirect si eu am castigat pentru ca am fost fericita sa-i pot ajuta si am vazut ca functioneaza. In felul acesta am facut trecerea de la teorie la practica. Ca sa poti sa promovezi medierea trebuie sa o intelegi si sa o iubesti in adevaratul sens al cuvantului.

RM: Ce aveti de gand sa faceti pentru mediatori, in situatia in care acestia va vor acorda votul?

G.I.: Sunt foarte multe de facut, sunt foarte multe idei si foarte multe proiecte, dar trebuie facuta o prioritizare si in functie de resurse sa incepi sa faci lucrurile cu cap. In primul rand este clar ca este nevoie de o promovare intensiva a medierii la nivel national, dar si la nivel local pe intreg teritoriul tarii. Sunt zone in care medierea este mai putin promovata. In al doilea rand, organizarea Corpului profesional al mediatorilor si nu in ultimul rand finalizarea proiectului de lege. Avem nevoie de o lege stabila, completa, capabila, perfectibila, o lege care sa rezolve atat interesele medierii cat si interesele mediatorilor si nu pe termen scurt ci pe termen lung. Este un aspect foarte important, pentru ca trebuie sa gandim in perspectiva. Sunt convinsa marea majoritate a colegilor au intuit necesitatea acestui lucru, iar noi suntem deschisi la propunerile colegilor pentru ca acest proiect sa fie definitivat intr-o forma cat mai favorabila.

RM: Cum va caracterizati ca si mediator?

G.I.: Sunt o persoana devotata medierii, iubesc oamenii si sunt extrem de fericita cand in medieri acestia isi dezvaluie latura lor frumoasa, umana. Imi place sa cred ca sunt un bun facilitator, un bun ascultator si comunicator si de asemenea o persoana calma, flexibila, fara prejudecati, o persoana deschisa la nou si curajoasa.

sursa: medierenet.ro

.

LINK  FACEBOOK   Ichim Gabriela