Warning: Declaration of My_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/mediere1/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/functions/other.php on line 160
Noi norme pentru creditele ipotecare

Mediere Online Romania – MEDIEREA, alternativa la justitie.

Articole

 Breaking News

Noi norme pentru creditele ipotecare

Noi norme pentru creditele ipotecare
martie 30
14:41 2016

Directiva europeană privind creditele ipotecare (Directiva 2014/17/UE) a intrat în vigoare luni, 21 martie 2016. Ea are ca scop îmbunătățirea măsurilor de protecție a consumatorilor europeni, prin introducerea unor practici responsabile de creditare, în întreaga UE.

Potrivit noii directive, adoptate în data de 4 februarie 2014, consumatorii vor beneficia de informații mai clare și mai ușor de înțeles odată cu introducerea unei fișe europene de informații standardizate. Aceasta va permite celor interesați de un credit să înțeleagă mai bine riscurile asociate acordurilor ipotecare, să compare ofertele și să identifice cel mai bun produs pentru nevoile lor, la cel mai bun preț. Consumatorii europeni cei mai vulnerabili vor fi mai bine protejați în ce privește supra-îndatorarea prin intermediul unor standarde aplicabile în întreaga Uniune referitoare la evaluarea bonității solicitanților de credit ipotecar.

Totodată, directiva stabilește principiile de autorizare și înregistrare a intermediarilor de credite. Aceștia, în condițiile în care se conformează noului set de reguli, vor avea acces la mult mai mulți potențiali clienți pe piața unică, datorită sus-menționatului regim de tip pașaport. Pe termen lung, acesta va oferi noi oportunități de afaceri creditorilor și va fi un pas înainte spre crearea Pieței unice europene în domeniul ipotecar, având ca rezultat mărirea concurenței și scăderea prețurilor.

Textul directivei poate fi consultat AICI.

sursa: legal-land.ro

Noi norme pentru creditele ipotecare - overview
5
0 Very Poor
Share

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

RADU AURELIAN – BIROU DE MEDIATOR

ANGHELI CATALIN – BIROU DE MEDIATOR

Mediere Online Romania - Medierea, alternativa la justitie - Informatii despre o alternativa viabila la justitie. Informatii pentru profesionistii in mediere. Stiri, articole, evenimente, cursuri, tipuri de litigii...

Mediere Romania

Curs valutar live